Napredak

Vijesti

12 studenog 2016

BANJA LUKA: Pristigla donacija ministarstva izbjeglica za Napretkov dom

Čordaš i Topić.JPG
U ponedjeljak, 7. studenoga, na bankovni račun HKD Napredak Derventa stigla je donacija Minstarstva za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske u iznosu od 50.000 konvertibilnih maraka. 

Bila je to realizacija ugovora o donaciji sredstava pomoći za nutarnje opremanje Napretkova doma u Derventi, koju je 15. listopada prošle godine ministar Davor Čordaš potpisao s predsjednikom derventske podružnice Napretka g. Ilijom Zirdumom, a supotpisnici su bili predstavnici općine Derventa g. Siništa Jeftić, zamjenik načelnika, i Jozo Barišić, predsjednik Općinskog vijeća, te predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr Franjo Topić.    

Mada je donacija u trezoru Vlade RS tek sada prispjela na isplatu, ona je odigrala izuzetno važnu ulogu u opremanju Napretkova doma, jer su svi radovi koje pokriva ova donacija urađeni već do Božića protekle godine i tako je bilo moguće useljenje u zgradu, kako bi se odatle radilo na traženju novih sredstava za dovršetak svih poslova.   

Zahvalnost potpori ovoga ministarstva HKD Napredak Derventa duguje prvenstveno zbog toga što je ono među prvima odgovorilo na molbu da se uključi u akciju rekonstrukcije ruševine Doma i svojom donacijom obnove krova i postavljanja potpuno nove drvenarije na cijeloj zgradi omogućilo da se, za mnoge, tada nedohvatljiv san vrlo brzo pretvori u doista lijepu stvarnost.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više