Napredak

Vijesti

05 ožujka 2016

BUSOVAČA: Dvadeseta sjednica uprave HKD Napredak

naslovna mala.jpg


Danas je u kino dvorani „Theatre“ Napretkova Hrvatskog doma u Busovači održana 20. redovita sjednica središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak. 

Radnom dijelu sjednice prethodilo je upoznavanje s vrlo brojnom i aktivnom busovačkom podružnicom, koja ima velik broj sekcija i zapravo drži svu brigu za kulturne akcije i događanja u ovoj općini. 

Nakon zajedničke fotografije pred dvoranom, prisutne je najprije pozdravio predsjednik podružnice i član središnje uprave prof. Josip Križanović, a potom i predsjednica općinksog vijeća gđa Mirjana Plavčić. 

Nakon nadahnutog govora predsjednika HKD Napredak prof. Franje Topića mladima ove podružnice, u kojem ih je pozvao da se ne hrane pesimizom, jer pesimisti ništa ne mogu uraditi i jer je pesimizam često izgovor za lijenost da se išta čini, dobrodošlicu članovima središnje uprave iskazao je i aktualni predsjednik Federacije BiH g. Marinko Ćavara, i sam Busovljak i dugogodišnji član Napretka. 

Na radnom dijelu sjednice rješavana su aktualna kadrosvka pitanja u okviru središnjice društva, određen datum održavanja ovogodišnje redovite izborne skupštine društva te saslušana godišnja izviješća o stanju i poslovanju Napretka. 

Kratki osvrt uz prigodnu filmsku zabilješku rezerviran je za proteklo hodočašće članova uprave HKD Napredak u Rim i susret s papom Franjom na općoj audijenciji u dvorani Pavla VI. Hodočašće je ocijenjeno izuzetno pozitivnim događajem, jer se pred auditeorijem od nekoliko tisuća posjetitelja papi uspjelo predati sliku kraljice Katarine, a na redovitom nedjeljnom obraćanju s balkona bazilike sv. Petra papa Franjo je izrijekom pozdravio članove Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više