Napredak

Vijesti

20 prosinca 2016

DERVENTA: Ministar Ramić posjetio Napretkov dom

15578592_998236380306386_820016794522830733_n.jpg


Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica g. Edin Ramić posjetio je u ponedjeljak, 19. prosinca, Hrvatsko kultruno društvo Napredak Derventa i u Napretkovu domu susreo se s predsjednikom derventske podružnice ing Ilijom Zirdumom i predsjednikom Općinskog vijeća Derventa g. Marjianom Kljajićem. 

Posjet Derventi upriličen je u okviru ministrova dolaska na Božićni prijem, koji je u motelu Dvor organizirao dopredsjednik RS-a g. Josip Jerković, a iskorišten je također za posjet Medžlisu Islamske zajednice u Derventi i razgovor s gradskim imamom efendijom Murisom Abdurahmanovićem. 

Predsjednik Napretkove podružnice u Derventi g. Zirdum zahvalio je ministru i njegovu pomoćniku g. Zdravku Belji za pomoć koju je ovo ministarstvo dosad dodjelilo za obnovu Napretkova doma, naglasivši da su neki elementi opreme velike dvorane Doma urađeni upravo sredstvima pomoći toga ministarstva. 

Uvjeravajući se i sam na licu mjesta da Dom još nije do kraja u svim elementima dovršen, posebno u pogledu uređenja vanjskoga dijela zgrade i pristupa njoj, ministar Ramić je sa svoje strane obećao da Hrvatsko kulturno društvo Napredak i njegova podružnica u Dereventi mogu i nadalje računati na pomoć ministarstva kako za završetak obnove tako i za održavanje prigodnih programa kulture u ovom Domu.    

G. Marijan Kljajić zahvalio je ministru za posjet i za spremnost da pomogne povratak u Dereventu, a on će - rekao je - kao novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Derventa sa svoje strane učiniti sve da se dobra suradnja i nadalje nastavi.

S ministrom se u Domu susreo i Predsjednik Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine iz Bosanskog Broda g. Pavo Dujak, koji ga je upoznao sa stanjem povratničke zajednice u ovoj općtini, zahvalivši na pomoći koju je ministarstvo pružilo ovoj nevladinoj organizaciji i povratnicima ovoga dijela Posavine.     
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više