Napredak

Vijesti

21 prosinca 2015

DERVENTA: Napretkov Božićni domjenak

mala.jpg


Večaras je u obnovljenom prostoru Napretkova doma u Derventi održan mali Božićni domjenak za članove, prijatelje i goste HKD Napredak Derventa.  Prvi je ovo sastanak ovakve vrste nakon rata u Derventi i prvi sastanak u maloj dvorani Napretkova doma nakon obnove gornjeg dijela zgrade. 

Na ugodnom druženju uz nešto pića i ića okupilo se osamdesetak Dervenćana iz Dervente i inozemstva, ali i gostiju iz drugih mjesta. Osim članova Napretka i udruge FENIKS,  prisutni su bili svi župnici, časne sestre milosrdnice i svi hrvatski vijećnici u općinskome vijeću, na čelu s predsjednikom g. Jozom Barišićem, te član Kluba Hrvata u Vijeću naroda Skupštine RS-a g. Tomo Tomljanović. S malim zakašnjenjem zbog obiteljskih obveza, Napretkovu Božićnu feštu posjetio je i derventski načelnik Milorad Simić sa suradnicima, od kojih su većina načelnici općinskih službi. 

Skup je pozdravio i zahvalio svima za dolazak i podršku g. Ilija Zirdum, predsjednik HKD Napredak Derventa i voditelj obnove Napretkova doma. Naglasio je kako ovo nije fešta u povodu otvaranja Doma, jer će službeno otvaranje Doma biti nakon završetka svih radova, nego doista samo prijateljsko druženje u povodu Božićnih blagdana, ali i u povodu useljenja u Dom, jer su i HKD Napredak i udruga Feniks preselili svoje urede u Dom i već počele sve svoje djelatnosti obavljati ovdje. 

- Prilika je ovo da se obavezno prisjetimo svih darovatelja, čijom dobrohotnom podrškom su dosadašnji radovi na Domu urađeni u rekordnom periodu  od godinu i jedan mjesec dana. Radova ima još i trebat će nam još podrške, ali se nadamo da ćemo je imati i u Vama i u drugim ljudima i institucijama spremim na razumijevanje kao i do sad – rekao je  prisutnim gostima g. Zirdum.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više