Napredak

Vijesti

15 prosinca 2017

DERVENTA: Napretkov Božićni domjenak

DSC_1097.JPG
U četvrtak, 14. prosinca, derventska podružnica HKD Napredak organizirala je u Napretkovu domu u Derventi mali božićni domjenak za svoje članove, prijatelje i goste. Program je glazbom pratio tamburaški sastav „Zlatne žice“ iz Zenice, koji je najprije na pozornici velike dvorane izveo nekoliko tradicionalnih božćnih pjesama a potom nekoliko domaćih tamburaških popularnih skladbi, a nakon toga je u dvorani u prizemlju okupljenim gostima svirao i pjevao tako lijepo i dobro da su svi bili oduševljeni. 

Goste je pozdravio i zahvailio im na dolasku predsjednik HKD Napredak Derventa fra Mirko Filipović, koji je također zahvalio volonterima koji su za ovu priliku uredili prostor doma, među kojima je izdvojio ime gđe Zorice Kisić-Mićetanović, koja je dekorirala obje dvorane i ulaz u Dom. Potom je pozvao goste da kupe Napretkov kalendar i time pomognu stipendiranje siromašnih studenata te da, ako tko može, donira svoj dar HKD Napretku Derventa i tako podupre pripremu ovoga programa.   

Među gostma su bili g. Josip Jerković, dopredsjednik RS-a, g. Tomo Tomljanović, predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS-a, g. Zdravko Beljo, pomoćnik federalnog ministra za izbjeglice i raseljene osobe, g. Milorad Simić, načelnik općine Derventa, g. Marijan Kljajić, predsjednik derventskog općinskog vijeća, općinski vijećnici Ilija Ravlić i Marinko Nikolaš, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba g. Stipo Čičak, predsjednik udruge „Plehan“ iz Sl. Broda g. Ilija Džepina, član uprave HKD napredak Derventa brigadir Zoran Duspara i dosadašnji predsjednici derventske podružnice g. Jozo Barišić i g. Ilija Zirdum. Nazočni su bili i dekan derventskog dekanata fra Ivan Marić, vikar samostana Plehan fra Franjo Dalibor Stjepanović, derventski, cerski i kulinski župnici vlč. Ivan Kopić, Josip Batinić i Mato Marijić te časne sestre milosrdnice s. Zorislava i s. Katarina. 

Na koncu programa u velikoj dvorani malu skupinu dječice posjetio je Djed Božićnjak, koji im je podijelio darove, za koje se pobrinula gđa Ankcia Kljajić.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više