Napredak

Vijesti

17 listopada 2016

DERVENTA: Posjet veleposlanika Republike Hrvatske

20161017_124642.jpg

Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini g. Ivan Del Vechio sa suradnicima posjetio je danas Derventu, gdje se kraće vrijeme zadržao u razgovoru s predsjenikom Općinskog vijeća g. Jozom Barišićem, načelnikom općine g. Miloradom Simićem, a potom i s predstavnicima HKD Napredak i udruge FENIKS te s derventskim župnikom i sestrama milosrdnicama. 

Svrha posjeta bila je prikupljanje informacija o stanju i položaju hrvatskih povratnika u ovoj općini, koja je prije rata bila peta po broju Hrvata u Bosni i Hercegovini. 

Informacije o problemu s vraćanjem uzupirane crkvene imovine u Derventi i mogućnosti povrata školske zgrade sestara milosrdnica odvele su veleposlanika do g. Barišića, jedinog Hrvata koji vrši važniju funkiciju u općini, i g. Simića, koji je upravo započeo četvrti mandat načelnika općine.  

Posjet Napretkovu domu u Derventi bio je motiviran željom da vidi zgradu čije je renoviranje najvećim dijelom plaćeno doniranim sredstvima hrvatske vlade, ali i željom da porazgovori s predstavnicima povratničkih udruga o aktualnostima važnim za poboljšanje položaja života Hrvata u derventskoj općini i Bosanskoj Posavini uopće.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više