Napredak

Vijesti

09 srpnja 2016

DERVENTA: Zagrebački gradonačelnik u Napretkovu domu

Mala.jpg
Nakon mladomisničkog slavlja u Kulini, gdje je sudjelovao na misi i nakon mise pozdravio mladomisnika i njegove goste, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakratko je posjetio Napretkov dom u Derventi. 

Prošavši kratko kroz obnovljene prostorije Doma, zadržao se u velikoj dvorani koja je upravo u akciji intenzivnog obnavljanja, a nedostaju joj još svečani zastori na pozornici i prozorima, stolice, ozvučenje i osvjetljenje koje priliči kazališnim dvoranama. 

Predsjednik HKD Napredak Derventa ing. Ilija Zirdum upitao je gosta bi li se, možda, moglo računati i na malu potporu grada Zagreba ovom nama u Derventi velikom i značajnom projektu. Podsjetio ga je također na zanimljivost da je upravo on još 2001., prilikom jednog posjeta Derventi, pred novinarima obećao pomoć ako se itko sjeti početi s obnovom devastiranoga Doma kulture. Tada nitko još nije ni slutio da će obnova Doma ikada započeti, jer nije bilo zanimanja za to. Sad kad je HKD Napredak dobio na raspolaganje ovaj svoj spomenik kulture i, uz pomoć donatora i dobrih ljudi, gotovo ga u potpunosti obnovio, tada obećana potpora zaista bi  bila dobrodošla. 

Zato ga je predsjednik zamolio da, ako bude mogućnosti, podrži projekt osvjetljenja i ozvučenja velike dvorane Doma, kako bi se u njoj iznova mogle održavati dramske, glazbene i druge kulturne manifestacije.
 - Imate li projekt za to? – pitao je gradonačelnik.  
- Da. Za svaki segment uređenja Doma imamo poseban projekt.
- Pošaljite, pa ćemo vidjeti.  

Ništa nije obećao. Možda i bolje. Važno da je pokazao zanimanje. 

A na izlasku iz Doma, nakon fotografiranja za uspomenu, pokazuje još jedno svoje karakteristično zanimanje za ljude.Pred susjednom bankom radnici kopaju vodovodni kanal, jer cijev negdje pušta... Odmah im pristupa, pozdravlja se s njima, pita šta se dogodilo... kao da je u Zagrebu. 

A i oni... Na pokušaj objašnjavanja tko je taj što ih pozdravlja odgovaraju da dobro znaju.. Kao da su i oni u Zagrebu.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više