Napredak

Vijesti

12 svibnja 2015

FASADA I GRIJANJE U DOMU: Hoće li se moći računati na pomoć UNDP-a?

UNDP - mala.jpgDanas je Dom kulture u obnovi posjetio gospodin Igor Haneš, predstavnik UNDP-a iz Banje Luke. Došao je na poziv HKD Napredak Derventa da na licu mjesta vidi može li se ovaj objekt kandidirati za pomoć UNDP-a prijektima koji ostvaruju energetsku učinkovitost jer su građeni prema standardima energetske štednje. 

HKD Napredak je već ranije naručio Projekt o energetskoj učinkovitosti, prema kojoj bi  trebala biti izvedena vanjska fasada Doma da bi odgovarala spomenutim standardima i mogla se kandidirati za pomoć. Vidjevši da je obnova Doma već uznapredovala, g. Haneš je rekao da u projekt energetske učinkovitosti koju podupire UNDP ne ulazi samo fasada neke zgrade, nego i stolarija i grijanje. Kako je na Domu stolarija već postavljena, moglo bi se konkurirati za fasadu i grijanje. 

Ako bi projekt prošao na najtječaju, UNDP bi financirao polovicu iznosa koštanja izrade fasade i grijanja i to tako da bi HKD Napredak njima uplatio svoju polovicu novaca, a njihovi bi stručnjaci izveli radove po propisima UNDP. 

To bi bila velika pomoć obnovi Doma ali i velik dobitak za samu zgradu i ljude koji će u njoj raditi. Hoće li to biti, moglo bi se znati već za mjesec dana, kada će biti poznato može li se ovaj projekt uključiti u ovogodišnju kvotu prihvaćenih projekata. 

 G. Haneš je sa sobom ponio primjerak Projekta o energetskoj učikovitosti koji je za Dom naručio HKD Napredak.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više