Napredak

Vijesti

18 rujna 2015

FASADA NA DOMU: Počelo postavljanje fasadne boje

P9180054-mala.jpg
Ovih dana započela je završna faza postavljanja fasade na zgradu Napretkova doma u Derventi. Nakon što su obavljene sve građevinske pripreme zidova, uključujući i 10 cm debelu oblogu stiroporom, fasadna boja je najprije postavljena na sjevernoj strani zgrade, jer je tu zid jednoobrazan. Slijedi oblikovanje ukrasnih elemenata na zidovima na kojima ima prozora i drugih otvora, a na koncu će fasada biti dovršena i na portalnoj strani zgrade, gdje će najprije biti ugrađena ulazna vrata, specijalno pravljena za ovaj Dom. 

Fasadna boja za Dom nabavljena je u poznatoj tvrtci Chromos-Svjetlost iz Lužana kod Slavonskog Broda, koja je čak pola cijene koštanja materijala i za vanjsko i za nutarnje bojanje darovala kao svoju donaciju. Projekt fasade uradila je arhitektica Aleksandra Poloni iz Sarajeva, koja je ujedno projektirala i portalna vrata na Domu.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više