Napredak

Vijesti

13 srpnja 2019

HKD NAPREDAK: Održana konstituirajuća sjednica nove uprave

MALA 2.jpg


Prva sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak u novom sazivu nakon nedavne skupštine održana je u četvrtak 11. srpnja u Napretkovu klubu Lira u Sarajevu pod predsjedanjem novog  predsjednika dr. Nikole Čiče. Uz članove Središnje uprave sjednici su nazočili članovi Nadzornog odbora i Stegovnog suda.  

U uvodnom dijelu sjednice nazočne je pozdravio dosadašnji predsjednik, a sada počasni predsjednik i član Središnje uprave dr. Franjo Topić, koji je zaželio mnogo sreće i uspjeha u radu novom predsjedniku i novom sazivu Središnje uprave. Novi predsjednik dr. Nikola Čiča  zahvalio je profesoru Topiću na uspješnom vođenju Napretka u proteklih 29 godina i istaknuo da će Napredak nastaviti, kao i do sada, širiti pozitivno ozračje i slati pozitivnu poruku. U znak zahvalnosti za višegodišnje uspješno vođenje Napretka članovi Središnje uprave su profesoru uručili prigodan poklon.  

U radnom dijelu sjednice Središnja uprava je razmatrala informaciju o 66. Glavnoj izbornoj skupštini Društva, koja je održana 6. srpnja 2019. godine, te je nakon rasprave jednoglasno zaključeno da je skupština protekla u svečanom i pozitivnom ozračju. Središnja uprava je na sjednici također imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za izradu poslovnika o radu Središnje uprave u sastavu: Josip Nikolić, Venka Zorić i Mario Nenadić. 

Utvrđivanje dinamike i načina primopredaje dužnosti krovnih tijela HKD Napredak također je bila jedna od točki dnevnog reda sjednice. U tu svrhu Središnja uprava je imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za pripravu i provođenje primopredaje.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više