Napredak

Vijesti

14 ožujka 2015

HKD NAPREDAK: Sastanak središnje uprave društva

NKC Zagreb.jpg
Danas je u dvorani Napretkova kulturnog centra u Zagrebu održana redovita 13. sjednica središnje uprave HKD Napredak pod predsjedanjem prof. dr. Fanje Topića, predsjednika Društva. Sjednici je nazočila većina članova uprave te tajnici središnjice i voditelji Napretkova medijskog centra.

Tema sastanka bilo je redovito rješavanje aktualnih pitanja iz djelovanja Društva, te je tako članovima uprave pružena informacija o zaključenju sporazuma o poslovnoj suradnju vezano uz Medijski centar Napredak d.o.o. u Sarajevu, donesene su odluke o razrješenju i imenovanju direktora Medijskog centra i Napretkovog doma Trebević d.o.o., o imenovanju člana upravnog odbora Medijskog centra te o imenovanju dipl. pravnika g. Vedrana Koturića za novog glavnog tajnika HKD Napredak. Rješavana su i pitanja Imperijala d.o.o. u vlasništvu Napretka, te druga pitanja u vezi s poslovanjem Napretkovih organizacija.

Članovi uprave upoznali su se i s poviješću velebne zgrade Napretkova nebodera u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, u kojem je Napretku vraćeno prizemlje zgrade i četiri donja kata, a u kome sada djeluje Napretkov kulturni centar kao zasebno tijelo pod ingerencijom središnjice, te HKD Napredak, podružnica Zagreb.

Predstavnici HKC Napredak izvijestili su upravu o poslovanju ove institucije, a predsjednik zagrebačke podružnice Napretka prof.dr. Tomislav Dubravac kratko je na početku zasjedanja pozdravio prisutne članove središnje uprave, a po završetku sjednice pozvao ih je na okrjepu u restoran Mrkvica, koji se nalazi  s druge strane Trga Bana Jelačića, u Jurišićevoj ulici, u podrumskim prostorima zgrade koja je također bila vlasništvo HKD Napredak. Druženju za objedom pridružili su se i drugi članovi uprave zagrebačke podružnice Društva, sve sami ugledni profesori, književnici, pravnici..

Poseban dio sjednice posvećen je razmatranju ideja i prijedloga za djelovanje Napretka u pripremi i realizaciji skorašnjeg papina posjeta Bosni i Hercegovini. Dogovoreno je da će predsjedink Društva pozvati sve podružnice da se aktivno uključe u ovaj događaj i pomognu kako mogu da se papa kao dobrodošao glasnik mira što čestitije dočeka i isprati iz naše domovine.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više