Napredak

Vijesti

09 srpnja 2016

KULINA: Mlada misa vlč. Ante Zubka

Naslovna veća.jpg
U župi Kulina, u dvorištu župne crkve sv. Petra i Pavla, proslavio je danas svoju prvu javnu (mladu) misu vlč. Anto Zubak, rodom iz Kuline. Pod misom je propovijedao vlč. Goran Kosić, župnik u Bijelom Brdu i upravitelj župe Kulina, a misno slavlje je pjesmom pratio župni zbor iz Žepča, gdje će mladomisnik uskoro nastupiti na svoju prvu službu  župnog vikara. 

Uz petoricu njegovih kolega ovogodišnjih mladomisnika, misu je, skupa s mladomisnikovim stricem vlč. Markom Zubkom, suslavilo pedeset i tri svećenika iz raznih krajeva Bosne i Hrvatske, a jedan čak iz Afrike, gdje vrši  službu misionara. 

Otac, sestra i druga uža mladomisnikova rodbina s ganućem su pratili ovo za njih dugo čekano slavlje, a misi je nazočilo doista mnogo vjernika, koji su uglavnom hodočastili izdaleka. Najviše ih je stiglo autobusima iz Zagreba, potom iz Žepča, Odžaka i tko zna odakle sve ne. 

Sve njih, a bilo ih je oko 1500, mladomisnik je - zahvaljujući trudu i radu čitave velike ekipe svojih susjeda, rođaka i prijatelja - nakon mise ugostio u velikom šatoru postavljenom kod društvenog doma u Božincima, a da bi to mogao pomogli su mu donatori kojima se zahvalio, posebno na misi prisutnima gradonačelnicima Zagreba i Slavonskoga Broda, svojim suseljanima braći Matićima, nekim okolnim svećenicima i mnogim drugima. 

Misi su nazočili i hrvatski politički dužnosnici iz ovoga kraja: g. Josip Jerković, dopredsjednik RS-a, g. Tomo Tomljanović, predsjednik Kluba Hrvata Skupštine RS-a i g. Jozo Barišić, predsjednik Općinskog Vijeća Derventa.

Mladomisnik je svoju prvu misu u Kulini slavio za svoju pokojnu majku Radmilu i druge pokojnike iz roda Zubaka, ali i za sve one koji su mu pomagali na dugom desetogodišnjem putu do svećeništva.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više