Napredak

Vijesti

20 prosinca 2015

MINISTARSTVO CIVILNIH POSLOVA: Donacija za Napretkov dom

360062_1.jpg

Nedavno je Hrvatsko kulturno društvo Napredak Derventa dobilo obavijest da je projekt kojim su se prijavili na natječaj Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine prošao te je dobivena donacija u iznosu od 10.000 konvertibilinih maraka. 

Predsjednik HKD Napredak Derventa ing. Ilija Zirdum putovao je potom u Sarajevo, gdje je u velikoj zgradi Vijeća ministara BiH s ministrom g. Adilom  Osmanovićem  potpisao ugovor o prihvaćanju donacije. 

U srpnju mjesecu izašao je natječaj Minsitarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine za “Sufinanciranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2015. godinu sa svrhom jačanja kapaciteta kulturnih ustanova,  povećanje sudjelovanja i pristupa kulturi, promoviranja kulturnih vrijednosti i aktivnosti kroz sustav obrazovanja i putem medija, jačanja sektora kulturnih industrija,   jačanja kapaciteta u području kulturnog turizma, očuvanje kulturne i prirodne baštine u Bosni i Hercegovini i izgradnji potrebne infrastructure ili pak sudjelovanja u programima Europske unije. 


HKD Napredak Derventa prijavio se na natječaj projektom  Obnova Doma kulture/Napretkovog doma Derventa – Nutarnje uređenje prostora, tražeći pomoć u iznosu od 100.000 KM za uređenje velike kazališne dvorane u Domu. Na natječaju je prošao znatno manji iznos, ali zahvalnost je svejedno velika, jer će ovaj iznos biti inicijalna suma kojom će započeti akcija truda i napora da se i velika dvorana privede svojoj svrsi i opremi po standardima javnih dvorana. 
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više