Napredak

Vijesti

10 studenog 2016

NAPREDAK DERVENTA: Uvedeno grijanje u Napretkov dom

mala.JPG

U Napretkovu domu u Derventi dovršeno je i u probni rad pušteno centralno grijanje. Tako je ispunjen i posljednji uvjet da se može pristupiti tehničkom prijemu zgrade, koja je u posljednje dvije godine, uz podršku darovatelja, od ruševine dovedena do impozantnog arhitektonskog zdanja.   

Grijanje je po davno urađenom projektu uradilo poduzeće "K-projekt d.o.o."  iz Žepča, a podijeljeno je na pet etaža koje se mogu nezavisno jedna od druge uključivati i isključivati te se tako dijelovi zgrade mogu zagrijavati prema potrebi. Centralna peć u prizemlju radi na pelet, gorivo koje se učinilo najjeftinijim i s kojim se najlakše radi.   

Izvedba grijanja ostavljena je za kraj radova silom prilika, jer se gotovo godinu dana čekalo da organizacija UNDP odgovori na obećanje za sudjelovanje u realizaciji ovoga projekta. Nakon konačnog negativnog odovora, HKD Napredak Derventa je aplicirao na redoviti godišnji natječaj Hrvatske vlade i dobio potrebna sredstva, koja su odmah realizirana.    

Iz iste donacije uradit će se uskoro i opremanje pozornice reflektorima i drugim potrebnim uređajima te nabaviti potrebne stolice za veliku dvoranu.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više