Napredak

Vijesti

01 ožujka 2017

NAPRETKOV DOM: Malo pokladno druženje

mala.jpg
Na sam dan poklada, 28. veljače, počev od 17 sati predečer, odvijalo se u Napretkovu domu malo pokladno druženje u organizaciji HKD Napredak Derventa. 

Bilo je to prvi put da se pokladna fešta održava u Derventi, jer je do sada Napredak to organizirao u dvorištu i prostorijama samostana na Plehanu. 

Okupilo se stotinjak gostiju, koji su uz pjesmu, razgovor i zakusku proveli nekoliko ugodnih trenutaka obilježenih znakovima Poklada: maskama, vinom i krafnama. 

Skupina djece natjecala se za najbolju maskicu, a nagradu im je podijelo predsjednik općinskog vijeća g. Marijan Kljajić. 

Uz glazbu uglavnom starih poznatih hitova, trebalo je da nakratko nastupi i mađioničar, koji bi posebna radost bio za djecu. Međutim, nastao je toliki nesporazum da onaj tko ga je trebao dopratiti do Dervente, kako kaže, o tome nije imao pojma. Posrednik je, očito, imao također mađioničarske sposobnosti pa je učinio da mađioničar nestane. 

Usprkos toj omašci, koju je s tugom morala obrazlagati voditeljica programa gđa Danijela Zirdum, sve drugo je bilo ugodno, opušteno i prijatno. 

Bilo je, zapravo, samo uzorak kako bi se lijepa pokladna fešta mogla ubuduće u Domu organizirati kad bi bilo malo više donatora u tu svrhu, jer Napredak nije u mogućnosti da snosi neke velike troškove za ovakve stvari. 

Ovaj put su najveći donatori bili sami članovi Napretka, volonteri i žene, koje su donosile narezane meze, ispečene pite i druge kolače, a našlo se i vina za kuhanje. Samo je rakija nešto slabo išla (valjalo je voziti do kuće!).  

Dabogda dogodine bilo još bolje i veselije!
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više