Napredak

Vijesti

22 rujna 2016

NAPRETKOV DOM: Završeno postavljanje zastora

manja2.JPG
Jučer su iz Sarajeva ponovno došli majstori da dovrše postavljanje zastora u velikoj dvorani Napretkova doma. Prošli put im nije uspjelo stabilizirati vodilicu velikih zastora na pozornici pa su prekinuli s radom dok ne dorade sistem otvaranja i zatvaranja zastora.   

Sada je i to uštimano i dvorana je dobila prednje svečane zastore na pozornici u bordo boji, a unutar pozornice sustav pomoćnih zastora kojima se upravlja uz pomoć elektromotora. Zasad je na raspolaganju komplet nutarnjih zastora u crnoj boji, a uskoro će doći drugi set u bijeloj boji, da bi se – prema potrebi – pozadina pozornice mogla izmjenjivati.   

Majstori su također donijeli elemente pomoćne bine kojima se postojeća pozornica može proširiti ispred svečanih zastora, a potom lagano sve sklopiti i ukloniti izvan dvorane. Te elemente treba još obojiti da bi bili usklađeni s bojom pozornice, a s prednje strane će se obrubljivati platnom.   

Ovo je bio značajan korak dalje u privođenju upotrebi velike dvorane: još treba uraditi osvjetljenje i nabaviti stolice i tada se u njoj mogu početi organizirati koncerti, priredbe i slične manifestacije.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više