Napredak

Vijesti

05 srpnja 2019

NAPRETKOVA SKUPŠTINA: Bira se novi predsjednik 

Plakat_66_Skupstina_page-1.jpg


Glavna izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak, 66. po redu, održat će se u subotu, 6. srpnja 2019. godine, u 11 sati u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, Josipa Stadlera 5, Sarajevo.  

Prvi put od obnove rada HKD Napredak (29.9.1990. godine) i izbora prof. dr. Franje Topića za predsjednika, koji je tu funkciju uspješno obnašao i „živio“ punih 29 godina i uvijek iznova izabiran za predsjednika, zastupnici će morati birati novog predsjednika Društva, jer prof. Topić se ovaj put zahvalio na kandidaturi i Središnji odbor HKD Napredak, sukladno odredbama Statuta, nominirao je drugoga kandidata za predsjednika Društva. 

Na Skupštini će se, pored izbora predsjednika, birati i novi dopredsjednici, članovi Središnje uprave, članovi Nadzornog i Stegovnog suda te razmatrati izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te podružnica i udruga. Glavnoj skupštini nazočit će predstavnici gotovo svih Napretkovih podružnica iz svih dijelova BiH, Hrvatske, Crne Gore, Njemačke, Austrije i bit će to ujedno i prilika da se na jednom mjestu čuje glas o radu i uspjesima Napretkovih djelatnika, da se kroz formalne i neformalne susrete i druženja razmjene mišljenja i iskustva. 

Među gostima Skupštine bit će i jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Fouad Twal, koji će nakon završetka rada, u 18 sati, služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda (koji su zaštitinici Napretka), zatim predsjednik talijanskog Kršćanskog radničkog pokreta (MCL) gospodin Carlo Costalli, kopredsjednik Europskog centra za radnička pitanja (EZA) gospodin Piergiorgio Sciacqua te brojni uglednici iz kulturnog, političkog, vjerskog, javnog života naše zemlje i inozemstva i diplomatskog kora.  

HKD Napredak je utemeljen davne 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruga, ima više od 20.000 članova u 63 podružnice i 4 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više