Napredak

Vijesti

25 srpnja 2016

OTVORENA IZLOŽBA: Od Dervente pa do kraja svijeta

mala.jpg

Izložba umjetničkih fotografija braće Medenčević pod nazivom „Od Dervente pa do kraja svijeta“ otvorena je večeras u suterenu Napretkova Doma u Derventi. Izložbi je nazočilo dvestotinjak Dervenćana, od kojih su mnogi nakratko došli iz različitih krajeva svijeta. 

Program otvorenja započeo je autorskom pjesmom Dervenćanina Alena Lemeševića, člana orkestra sarajevske opere, koju je skladao za ovu prigodu. Prisutne su potom pozdravili gospođa Milica Pelesić, predsjednica udruge IMIC Zajedno, i fra Mirko Filipović, tajnik HKD Napredak Derventa, koji su suorganizatori ove izložbe. 

Tada su se prisutnima kratko obratili braća Medenčević. Hadis je govorio o potrebi da se svome mjestu donese nešto od lijepoga i dobroga što se po svijetu nakupi, a Suki, koji je preko video linka direktno govorio iz Los Angelesa, prisjećao se svih onih koji su ga u djetinjstvu usmjeravali na put umjetnosti i Napretkova Doma kulture, gdje je svirao. 

Budući da su braća Medenčević na poseban način vezani za Češku – Suki je ondje završio glasovitu filmsku akademiju a Hadis i danas živi i radi u Pragu- prisutne je kratko pozdravio i ambasador Češke Republike u BiH g. Jakub Skalnik. 

Na koncu je sve pozdravio i izložbu službeno otvorio g. Milorad Simić, načelnik općine Derventa. 

Fotografije, uglavnom u crno-bijeloj tehnici, plod su sretnih trenutaka s putovanja diljem svijeta, kada su autorima za oko zapeli neki detalji života koji su aparatom morali biti zaustavljeni i tako ovjekovječeni. Svaka fotografija je, zapravo, priča za sebe i u gužvi na otvorenju izložbe ne može se lako ući u njihove tajne poruke, ali izložba će biti otvorena do početka rujna pa će zainteresiranima biti moguće u miru pogledati svaku od njih.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više