Napredak

Vijesti

24 ožujka 2015

PODRUŽNICA BEČ: Odabrani ovogodišnji dobitnici stipendija

akademija16bec2014_text.jpg
Sudionici Ljetne škole njemačkog jezika


Pred sam Božić prošle godine HKD Napredak Austrija -  Glavna podružnica Beč raspisala je natječaj za dodjelu stipendija u iznosu od po 500 eura za tekuću školsku godinu iz svoga Fonda za stipendiranje „Jukić“. Natječaj je raspisan za sedam Napretkovih podružnica u Bosni i Hercegovini. Prijavilo se 39 kandidata. Uprava Fonda je razmotrila pristigle dokumente i, na osnovi Pravilnika, odabrala dobitnike ovogodišnjih stipendija. S obzirom na vrstu studija i kvalitetu postignutog uspjeha, dodijeljena je naknadno jedna stipendija više nego što je oglašeno te je tako još jednom mladom studentu, odnosno njegovoj obitelji materijalno olakšan studij.  

Iz Napretkove bečke podružnice čestitali su svim odabranicima i njihovim roditeljima, a onima koji ovajput nisu dobili stipendiju zaželjeli su dobar uspjeh na studiju i više sreće drugi puta. Uvjereni su da stipendije stižu u prave ruke te očekuju da će ovo stipendistima biti ne samo olakšanje nego i poticaj za još bolji uspjeh u studiju, te da će postati uspješni stručnjaci i ostati dobri ljudi, kojima će se i HKD Napredak ponositi.  

Svečano potpisivanje ugovora i uručenje stipendija obavit će se u ponedjeljak 30. ožujka 2015. u Sarajevu, u Napretkovoj palači, prostorije Kamernog teatra 55 s početkom u 14 sati. , Kako je već uobičajeno, Ugovor će potpisati stipendist osobno, jedan roditelj i predsjednik dotične Napretkove podružnice. U 15 sati u istoj prostoriji započet će testiranje kandidata za Napretkovu 17. Ljetnu akademiju za studente i maturante iz domovine, koja će se održati od 9. do 28. kolovoza u Beču.    

S ova dva poduhvata HKD Napredak Austrija iz Beča nastavlja radno obilježavati svoju 20. obljetnicu postojanja, uspješnog rada i čvrste povezanosti s Napretkom u domovini. Glavnu podružnicu Napretka u Beču sve ovo vrijeme predvodi prof. Filip Zloušić, koji je ujedno i predsjednik Fonda.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više