Napredak

Vijesti

06 ožujka 2019

POKLADNO DRUŽENJE

manja.JPG

Na sam dan poklada, u utorak 5. ožujka, u Napretkovu domu u Derventi održano je uobičajeno pokladno druženje s članovima Napretka, s gostima i prijateljima. Uz malo ića i pića, priče i razonode, najviše se pjevalo i igralo.   

Glavnu pjesmu predvodili su članovi tamburašog sastava BRAND, koje je za ovu prigodu sa sobom doveo već odavno renomirani pjevač starogradskih, bosanskih i slavonskih pjesama Ivica Ereš, rodom iz Kuline.  

Anto Marić iz Božinaca s violinom i Dragan Zirdum iz Žeravca sa šargijom pobrinuli su se za domaći posavski štimung  izvorne glazbe. Njima su se u jednom trenutku spontano izvrsnom izvornom pjesmom priključili Anđa i Mato Sokolović, članovi KUD-a Derventsko kolo, koji su s grupom od četrdesetak veselih Dervenćana Posavljaka samo za ovu prigodu došli autobusom iz Zagreba i čitavo vrijeme bili na nogama, spremni za kolo i pjesmu svake vrste. 

 Njihov dolazak potpomogao je g. Marijan Kljajić, a on i supruga Ankica obdarili su posebnim darom također skupinu od desetak djece koja su se za ovu priliku maskirali u male svoje maskice.    

Sve u svemu: lijepa vesela feštica za svakoga tko je poželio biti na pokladnom druženju u Derventi.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više