Napredak

Vijesti

03 listopada 2015

POSJET HRVATSKOG KONZULA: Donacija za Napretkovu knjižnicu

Tomislav Krznar.jpg
Konzul I. razreda Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Banjoj Luci  g. Tomislav Krznar posjetio je u srijedu 30. rujna podružnicu Hrvatskog kulturnog društva Napredak i susreo se s predsjednikom podružnice g. Ilijom Zirdumom. Svrha njegova posjeta bila je obilazak Napretkova doma u obnovi, za koji je Republika Hrvatska do sada donirala velik  iznos potpore, ali i jedna nova donacija vezana za budući rad Doma. 

Gospodin Krznarić je, naime, dovezao nekoliko paketa knjiga različitih hrvatskih izdavača kao dar za buduću knjižnicu Napretkova doma, što je simboličan ali drag poticaj onome što se na Domu radi i zbog čega se radi. 

Nekada je upravo u zgradi Doma bila gradska derventska knjižnica, a i samo Hrvatsko kulturno društvo Napredak imalo je veliku zbirku knjiga. Sada neće biti moguće računati na neku veliku uslužnu knjižnicu u budućem radu Doma, ali u svakom slučaju – kao kulturna institucija – Dom će morati imati primjerenu knjižnicu. Zato je ova prva donacija za tu knjižnicu doista inspirativna i važna. 
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više