Napredak

Vijesti

18 siječnja 2018

POSJET IPAK OSTVAREN: Predsjednica Hrvatske navratila u Derventu

DSC_0035 (c) (1)2.JPGNakon nekoliko promjena planova, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović večeras je, na koncu svoga službenog posjeta Bosni i Hercegovini, nakratko svratila u Napretkov dom u Derventi, gdje se susrela s domicilnim Hrvatima - povratnicima, članovima HKD Napredak, mjesnim i entitetskim političarima i svećenicima derventskog dekanata.   

Nakon pozdrava dopredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda gospodina Josipa Jerkovića, predsjednicu je u ime svih nazočnih pozdravio predsjednik HKD Napredak Derventa fra Mirko Filipović podsjetivši nakratko na često zaboravljane podatke o derventskim Hrvatima, njihovim naseljima i imovini u ovoj općini.    

Budući da je g. Jerković zamolio predsjednicu Kitarović za jedan poseban susret s posavskim Hrvatima, na kojem će se u miru moći razložiti svi problemi koji ih muče, fra Mirko nije htio nabrajati sve glavne probleme osim jednoga: užas prelaska granice između Bosanskog i Slavonskog Broda, koji šteti svima a dao bi se dobrim dijelom riješiti uvođenjem posebne trake za stanovnike dvaju Brodova, jer njih najviše ima u svakodnevnim kolonama, čime zagorčavaju život i sebi i onima koji putuju dalje u Europu.   

Predsjednica je obećala podršku svim Hrvatima u Bosni i Hercegovini pa tako i ovima koji žive u derventskoj općini ili se u nju namjeravaju vratiti.


foto: S. Mićetanović
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više