Napredak

Vijesti

13 veljače 2017

POSLOVI U DOMU: Slaganje namještaja i knjiga iz donacije

manja 1.JPG


Ovih dana u Napretkovu domu u Derventi traje akcija slaganja polica za knjige i uredskog namještaja koje je derventska podružnica neposredno prije Božića dobila od udruge „Dubočac i njegovi ljudi“, koja je nažalost morala prestati s radom. 

Još žalosnije je to što je glavna aktivistica ove udruge gospođa Neda Buljan Pozderac, koja je animirala članove upravnog odbora da se vrijedna imovina ove udruge donira Hrvatskom kultrunom društvu Napredak, nedavno iznenada preminula. 

Police za knjige, nakon što su prilagođene visini prostora, sklopljene su i postavljene u dvoranu za sastanke u potkrovlju Doma, a radni uredski stolovi našli su svoje mjesto u Napretkovu uredu i uredu udruge Feniks. Pedesetak pak limenih stolica sa stolićima poslužit će svojoj svrsi u prizemnoj dvorani Doma. 

Gospođa Neda prikupila je od svojih poznanika i prijatelja po Sarajevu blizu četiri tisuće knjiga, obilježila ih znakom udruge „Dubočac i njegovi ljudi“ i napisala na svakoj tko je darovatelj. Knjige sada treba razvrstati po strukama i poredati po policama. Jedan dio će ipak morati ostati složen u depou, jer toliki broj ovoga trenutka nije moguće izložiti na police. 
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više