Napredak

Vijesti

07 listopada 2014

PRVI KORAK: Službeni početak radova na Domu kulture

P1030718.jpgDanas je u Derventi ispred Doma kulture upriličen službeni susret kojim je formalno označen početak radova na devastiranom Domu, odnosno onome dijelu koje će financirati Ministarstvo za izbjegle i raseljene osobe RS-a, a to je rekonstrukcija krova zgrade i ugradnja stolarije.

U ime ministarstva na susretu pred Domom našli su se načelnik odjela za obnovu i razvoj Nebojša Červiz,  stručni suradnik Gojko Jotić i glasnogovornica ministarstva Jelena Luvić.

S njima su na susret došla i dva predstavnika u Klubu Hrvata pri Narodnoj skupštini RS-a: g. Josip Jerković , predsjednik Kluba i g. Tomo Tomljanović, član. Njih dvojica su ujedno i glavni kandidati na slijedećim izborima dviju hrvatskih stranaka za najviše plitičke funkcije u RS-u: g. Jerković je kandidat HDZ BiH za dopredsjednika RS iz reda Hrvata, a g. Tomljanović je kandidat HDZ 1990 za polanika u Narodnoj skupštini.

Mada im stranke na razini BiH i u Federaciji nastupaju pojedinačno, oni su u ovome entitetu dogovorili da nastupaju zajedno, podržavajući međusobno svoje kandidate kao zajedničke. Danas su došli javno posvjedočiti da svesrdno podupiru Napredak u ideji da se obnovi Hrvatski dom u Derventi, odajući također priznanje dobroj volji ministarstva na čelu s g. Davorom Čordašom da se značajnom pomoći odmah uključi u akciju obnove.

Predsjednik derventske podružnice Napretka g. Ilija Zirdum zahvalio je svima koji su danas došli da skromno obilježe prvi korak dugo sanjanog posla, a posebno g. Jerkoviću, koji je odmah reagirao i uključio se u akciju čim ga je g. Zirdum nazvao i na svoj pomalo šaljivi način pozvao da se sada kad je kandidat za najvišu hrvatsku funkciju u RS-u malo pokaže i progovori koju u prilog jednom vrijednom hrvatskom projektu.

-  Ideja mi se istog časa svidjela, jer je doista vrijedna i važna za Hrvate u derventskoj općini, ali i za sve druge građane Drevente, te sam razgovarao s ministrom Čordašom, koji je također odmah prihvatio ideju da se pomogne onoliko koliko Ministarstvo ovoga časa mogne, a uspjelo se naći sredstava da se financira rekonstrukcija krova i zatvaranje zgrade stolarijom – rekao je g. Jerković.

Susretu su nazočili i članovi uprave podružnice Napredak, predsjednik Nadzornog odbora g. Mato Grubišić, članica Upravnog odbora gđa Danijela Zirdum i tajnik fra Mirko Filipović te ing. Dragica Olujić, koja će u ime Napretka nadgledati radove tvrtke Zenit iz Usore, koju je ministarstvo izabralo za dio posla koje ono financira.


Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više