Napredak

Vijesti

26 listopada 2019

Predsjednik Napretka posjetio našu podružnicu 

2a.jpg
U sklopu službenog obilaska podružnica HKD Napredak, jučer je podružnicu u Derventi posjetio predsjednik HKD Napredak dr. Nikola Čiča u pratnji g. Ivice Kovačevića, člana središnje uprave i predsjednika Glavne podružnice Tuzla. 


Na sastanku s članovima upravnog i nadzornog odbora derventskog Napretka upoznao se nakratko s trenutnim stanjem i aktualnim zadacima podružnice koja je osnovana godine 1920. te slijedeće godine obilježava stotu obljetnicu utemeljenja, ali koja je, zbog povijesnih i ratnih neprilika, dva puta prestajala i nanovo započinjala s radom. 

Aktualni predsjednik podružnice i član središnje uprave fra Mirko Filipović izvijestio je o stanju članstva, stanju blagajne i projektima koji su u tijeku, a to su: uređenje glavnog ulaza u Napretkov dom i obilježavanje i zaštita stećaka iz 16. stoljeća na groblju Kamenje u Mišincima. Spomenuo je i nedavni posjet novoga konzula Republike Hrvatske iz Banje Luke s kojim je dogovoren jedan vrijedan projekt kao i pripreme za božićni koncert i domjenak, koji podružnica redovito organizira. Kao glavne prioritete naveo je intenzivnije zalaganje za što više programa u obnovljenom i izvrsno opremljenom Napretkovu domu kao i rješavanje nepovoljnog ugovora s općinom, koji podružnici priječi zarađivanje bilo kakvih sredstava u zgradi Doma a istodobno traži plaćanje najamnine i, naravno, svih komunalija, koje, s obzirom na veličinu prostora, nisu male. 

Predsjednik Čiča ponovio je i dosad izricane čestitke za aktivnosti oko obnove Napretkova doma i obećao podršku središnjice u projektima kulturnog rada u Domu i rješavanja problema vezanih za ugovor. Svjestan opće situacije s povratnicima u posavska mjesta, zaželio je aktualnom vodstvu podružnice obilje dobre volje i upornosti da se ono što je do sada postignuto održi i do kraja iskoristi na dobro svih.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više