Napredak

Vijesti

13 prosinca 2014

RADOSNA VIJEST: Još jedna velika donacija za Dom

Potpisivanje ugovora 2.jpg


Jučer, 12. 12. u 12 sati u prostorijama Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske u Zagrebu potpisao je predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak Derventa ing. Ilija Zirdum ugovor o prihvaćanju donacije za obnovu Napretkovog Hrvatskog doma – Doma kulture) u Derventi. Donacija je realizirana u okviru tradicionalnog godišnjeg programa pomoći Vlade Republike Hrvatske kulturnim, znanstvenim i zdravstvenim projektima Hrvata u Bosni i Hercegovini, a iznosi 350.000 kuna. 

Uz predstojnicu Državnog ureda gospođu Dariju Krstičević, potpisivanju su nazočili predstavnici ministarstava iz čijih resora su donacije realizirane: zamjenik ministra zdravlja  Marijan Cesarik, pomoćnica ministra znanosti obrazovanja i sporta Ružica Beljo Lučić te Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture. 

Zahvalni i sretni zbog tako velika dara i velike podrške, sada smo sigurni da ćemo radove na obnovi Doma moći nastaviti u kontinuitetu sve do žbukanja cjelokupne zgrade, o čemu će odlučivati uprava HKD Napredak Derventa i o svemu precizno izvještavati donatore. 

Budući da smo ove godine za obnovu Doma dobili donaciju i iz posebnog projekta Državnog ureda RH za Hrvate izvan Hrvatske, Vlada RH postala je najveći pojedinačni donator za obnovu Napretkova doma. 

Potpisivanje ugovora 1.jpg
Ugovor je potpisan u dvorani Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske u Zagrebu

Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više