Napredak

Vijesti

25 lipnja 2015

RADOVI NA DOMU: Počelo postavljanje fasade

Fasada 1.jpgRadovi na Napretkovu Domu u Derventi uznapredovali su do postavljanja stiropora na podlogu pripremnog žbukanja vanjskih zidova. 

Da bi se postigli efekti termičke zaštite zgrade najviših standarda, na zgradu se lijepe stiroporne ploče debljine deset centimetara, na koje će se potom nanijeti fasadna smjesa u bojama i nijansama koje su odabrane prema projektu ing. Aleksandre Poloni iz Sarajeva. 

Ona je danas posjetila gradilište kako bi s izvođačima radova na licu mjesta dogovorila sve detalje oko dekorativnih elemenata koji se oblikuju stiroporom a daju zgradi ton arhitekture onoga doba u kojem je Dom projektiran. Svi elementi dekoracije i izgleda fasade razrađeni su u projektu koji je ona sa svojim timom već ranije izradila, ali razmjena detaljnih informacija na samom gradilištu nenadomjestiv je doprinos kvaltitetnoj izvedbi projektiranoga. 

Gospođa Poloni projektirala je također portalna vrata na Domu, ukrasne gitere na najnižim prozorima te ogradu na stubištu koje vodi u potkrovlje zgrade. Predložit će i mogući izgled prostora pred ulazom u Dom, kako bi on bio usklađen s arhitekturom i potrebama Doma, ali bi također mogao pridonijeti ljepšem izgledu ovoga dijela grada.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više