Napredak

Vijesti

11 rujna 2016

RADOVI U DOMU: Postavljanje zastora u velikoj dvorani

02.jpg
U subotu, 10. rujna, cijeli su dan majstori iz Sarajeva  radili na postavljnju zastora u velikoj dvorani Napretkova doma u Derventi. 

Jedna ekipa je montirala komplicirane mehanizme nosača zastora na pozornici, a druga je najprije namještala zastore na prozore i ulazna vrata, a zatim je kasno navečer započelo namještanje velikih zastora na samoj bini.   

Nažalost, jedan dan rada nije bio dovoljan da se sve uradi onako kako je zamišljeno, pa će ista ekipa, koja se inače profesionalno bavi uređivanjem pozornica, morati doći i idućeg vikenda da dovrši započeti posao.   

Zastori su, možda, još mogli i pričekati, jer se u dvorani treba uraditi osvjetljenje i ozvučenje, ali poslovi se rade onako kako se za što uspije osigurati novac. Za novac za osvjetljenje i nabavku stolica u dvorani aplicirano je na ovogodišnji natječaj hrvatske vlade i ovih dana bi se trebali znati rezultati. 

Ako bi se za to dobila sredstva, dvorana bi već ove jeseni mogla biti spremna za predstave i svečanosti, među kojima bi prvo trebalo biti svečano otvorenje obnovljene zgrade.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više