Napredak

Vijesti

24 siječnja 2018

SARAJEVO: Ugovor o donaciji HKD Napredak Derventa

manaj.JPGDanas je predsjednik HKD Napredak Derventa fra Mirko Filipović u prostorijama Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine potpisao ugovor o donaciji 7000 KM za projekt „Formiranje prve postavke Zavičajne zbirke Hrvata općine Derventa“, kojim je derventska podružnica Napretka u kolovozu prošle godine konkurirala na natječaj ovoga ministarstva.   

Aplikacija je obuhvaćala širok dijapazon aktivnosti na prikupljanju, prezentaciji i popularizaciji tradicijskih vrijednosti hrvatske zajednice općine Derventa, za što je tražen iznos od 24.900 KM. Ministarstvo je prihvatilo aplikaciju i ocijenilo je odličnom, ali nije imalo na raspolaganju tolika sredstva pa je aplikacija naknadno morala biti revidirana i sužena na iznos sredstava za koje je potpisan ugovor.   

Realizacija projekta trebala bi započeti 1. travnja a završiti 30. rujna 2018. O pripremi, tijeku i završetku projekta derventski HKD Napredak izvještavat će putem svojih i drugih medija, a na koncu će podnijeti izviješće o završenom projektu po proceduri predviđenoj propozicijama natječaja.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više