Napredak

Vijesti

29 listopada 2016

SLUŽBENI POSJET BiH: Premijer Plenković posjetio i HKD Napredak

mala.jpg
Delegacija vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem sigla je jučer u službeni posjet Bosni i Hercegovini, koja je bila izbor za prvi međunarodni posjet novog premijera Hrvatske. 

U vrijeme boravka u Sarajevu Plenković je sa suradnicima posjetio i Hrvatsko kultruno društvo Napredak u Napretkovoj palači. Predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić informirao ga je tom prigodom o radu i aktualnim projektima društva. 

- S neskrivenim zadovoljstvom primili smo Vašu odluku da Vam prvi službeni put kao premijera bude Bosna i Hercegovina. To nedvojbeno govori koliko vam je stalo do ove zemlje i do Hrvata kao konstitutivnog naroda u njoj - rekao je prof. Topić te se Plenkoviću zahvalio što podupire europski put BiH, odranije kao europarlamentarac i sada kao hrvatski premijer. 

- Dolaskom u Sarajevo želim poručiti kako ćemo pomoći svim Hrvatima u BiH. Zato je i današnji naš posjet Kiseljaku poruka Hrvatima srednje Bosne da mislimo na njih. Jer, Hrvati nisu samo u Hercegovini. Pazit ćemo na tu ravnotežu. Dakle, tu smo za vas - poručio je hrvatski premijer, kojemu je prof. Topić simbolično uručio člansku kartu HKD Napredak.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više