Napredak

Vijesti

01 srpnja 2015

SRETNA VIJEST: Još jedna vrijedna donacija za Dom

Luzani - mala.jpg

Predsjednik HKD Napredak Derventa g. Ilija Zirdum i tajnik fra Mirko Filipović posjetili su danas s voditeljem radova na Napretkovu domu u Derventi ing. Jakovom Jurišićem tvornicu Chromos-Svjetlost u Lužanima kod Slavonskoga Broda, gdje su se susreli s gospodinom Ivanom Majstorovićem, komericijalno-financijskim direktorom ove drevne tvornice za proizvodnju  boja. 

Na sastanku, kojem je bio nazočan i prodajno-tehnički savjetnik ing. Marijo Falak, razgovaralo se o molbi HKD Napredak Derventa da po povoljnijim cijenama od ove tvornice nabavi potrebnu fasadu za Dom. Nakon razmjene informacija o potrebnim količinama, vrsti i nijansama fasadnog materijala, g. Majstorović se interesirao i za podatak koliko je potrebno materijala za nutarnje krečenje zgrade te je, nakon konsultacija sa svojim suradnikom, saopćio da je tvornica Chromos-Svjetlost d.o.o. spremna isporučiti sav fasadni i materijal za nutarnje krečenje po popustu od čak 50 %. 

Bila je to, naravno, sretna vijest za derventske napretkovce, jer se time osiguralo da i krečenje i fasada budu sasvim sigurno urađeni tijekom ovoga ljeta, što će biti ne mali uspjeh u akciji obnove Doma. 

Uz veliku zahvalnost kojom su HKD Napredak Derventa zadužila ova dva dobra čovjeka, valja obavezno spomenuti da su obojica Dervenćani: g. Ivan je rođen i odrastao na Plehanu, a g. Marijo je nekoliko razreda osnovne škole pohađao u Derventi, prije nego su mu se roditelji odselili za poslom u Bihać. 
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više