Napredak

Vijesti

27 listopada 2015

ZAGREB: Novi ugovor o donaciji za Dom

Za stranicu mala.jpgJučer je u Zagrebu, u prostorijama Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, svečano potpisan ugovor o donacijama Hrvatske vlade u okviru godišnje pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini za kulturne, obrazovne i zdravstvene projekte. 

Među dobitnicima i ovogodišnje pomoći našao se projekt Hrvatskog kulturnog društva Napredak Derventa – obnova zgrade Doma kulture u Derventi, nekadašnjeg Napretkova Hrvatskog doma. Na tu nakanu podružnica Napretka u Derventi ovaj puta dobila je 300.000 kuna. Prezadovoljan, naravno, odlukom hrvatske vlade da se i ove godine podrži ovaj vrijedan i važan projekt u Derventi, ugovor o donaciji je u ime derventske podružnice potpisao njezin predsjednik ing. Ilija Zirdum, a u ime donatora donaciju su potpisale predstavnica ministarstava kulture gđa Vesna Jurić- Bulatović, zamjenica ministra, i predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske gđa. Darija Krstičević. 

HKD Napredak Derventa ima doista razloga da bude silno zahvalan hrvatskoj vladi kao najznačajnijem donatoru za obnovu Napretkova doma u Derventi, jer je ovo već treći puta kako iz Hrvatske sitiže donacija za ovaj projekt, dosad sveukupno 800.000 kuna. 

Kad se uzme u obzir i nedavna donacija vlade RS-a, onda je gotovo u potpunosti sigurno da će do konca ove godine HKD Napredak Derventa uspjeti u potpunosti dovršiti i fasadu i nutarnje uređenje lijevoga krila zgrade te, ako Bog da, useliti u svoj Dom.  
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više