Napredak

Vijesti

19 prosinca 2019

NAPRETKOV BOŽIĆNI DOMJENAK U DERVENTI

naslovna mala.jpg


Napretkov Božićni domjenak održan je sinoć, u srijedu 18. prosinca, u Napretkovu domu u Derventi. Pred okupljenim članovima derventske podružnice Napretka i gostima nastupili su članovi HKD Napredak iz Viteza. 

Njihov orkestar harmonika skupa s nekoliko tamburica i violinom pratio je izvedbu božićnih pjesama, ali i samostalno izveo nekoliko popularnih kompozicija klasične glazbe. Ženska pjevačka skupina i muška grupa pjevača „Krčevljani“ prekrasno su pjevali poznate božićne pjesme i napjeve iz hrvatske narodne tradicije travničkoga kraja. 

Duša i ravnateljica cjelokupnog programa bila je profesorica Gordana Mišković, koja profesionalno radi u glazbenoj školi Jakova Gotovca u Novom Travniku, a kao Vitežanka volonterski poučava i predvodi sve glazbene skupine ove vrlo aktivne Napretkove podružnice. 

Među zadovoljnim posjetiteljima derventskog božićnog slavlja, uz predstavnike javnog i kulturnog života iz domaćeg okružja, bio je i generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci g. Zoran Piličić. 

Po završetku glazbenog dijela programa, najprije je mala skupina dječice iz ruku Djeda Božićnjaka primila lijepe Božićne darove, koje je svojim darom, kao i svake godine, omogućila gđa. Ankica Kljajić, a potom je druženje nastavljeno u prizemnim dvoranama Napretkova Doma, gdje se uz iće i piće orila radosna pjesma gostujućih svirača i pjevača, ovaj put bez opterećenja tremom javnoga nastupa. Pjevalo se baš iz srca, kao za Božić. 

Zahvalnost za organizaciju ovoga malog ali dragoga slavlja HKD Napredak Derventa duguje članovima vodstva podružnice koji su volontirali i pojedinačnim darovateljima kolača i drugih priloga, ali ponajviše g. Marijanu Kljajiću, predsjedniku Općinskoga Vijeća Derventa i članu derventske podružnice Napretka, koji je za banket darovao cijelu božićnu pečenicu i dobar dio kolača. 
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više