Napredak

Vijesti

25 prosinca 2015

BOŽIĆNI DAR: Federalno ministarstvo za Dom

federacija-bih-zgrada.jpgU predbožićne dane, koji su u svijesti većine ljudi vezani uz darivanje, HKD Napredak Derventa dobio je još jedan vrijedan i važan dar. Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih osoba BiH donijelo je odluku da se za potrebe dovršavanja obnove Napretkova doma/Doma kulture u Derventi iz federalnog proračuna izdvoji iznos od 20.000 konvertibilinih maraka. Ugovor o donaciji potpisao je ministar dr. Edin Ramić, a predsjedniku HKD Napredak Derventa g. Iliji Zirdumu dostavio ga je na potpis pomoćnik ministra g. Zdravko Beljo. Odluku je zasigurno podržao i drugi pomoćnik ministra, dervenćanin g. Sulejman Alijagić. 

Ovim vrijednim darom polako se počeo obrazovati onaj dio financijskih sredstava potrebnih za uređenje velike kazališne dvorane u Domu, kao i prostora u prizemlju, koji se također mora oblikovati u ugodno mjesto okupljanja i druženja onih koji budu posjećivali Dom. 

Zanimljivo je da je ovo federalno ministarstvo bilo prvo koje je podržalo ideju obnove Doma kulture u Derventi i na molbu uprave HKD Napredak Derventa odmah donijelo odluku o izdvajanju onolike sume novca koja je bila predviđena za obnovu kompletne zgrade. Odluku, nažalost, nije bilo moguće sprovesti, jer HKD Napredak, zbog otezanja s odlukama na razini lokalne vlasti, još dugo iza toga nije mogao dobiti dokumente o preuzimanju doma. Tako je ona prvotna odluka ostala nerealizirana, a ova donacija mogla bi, daj Bože, biti samo početna podrška ovog ministarstva kompletnom dovršetku doma. 
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više