Napredak

Vijesti

26 srpnja 2013

DERVENTA: Iz Napretka u Općinsko vijeće

Jozo 1.jpg


Jučer je na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Derventa za predsjednika izabran odvjetnik g. Jozo Barišić, jedan od trojice izabranih vijećnika na listi stranke HSS-NHI na nedavno održanim lokalnim izborima.

Gospodin Barišić je rođen godine 1961. u derventskom selu Kovačevci u obitelji Filipa Barišića i Jele r. Arambašić. Osnovnu školu završio je u Bunaru, a srednju ekonomsku u Derventi. Nakon diplomiranja na pravnom fakultetu i odsluženja vojnog roka, zaposlio se 1986. godine kao pripravnik na pravnim poslovima u općini Derventa. 

Po završetku pripravničkog staža, radi u općinskoj upravi prihoda do 1998. godine, kada je izabran za predsjednika Općinskog suda za prekršaje. Godine 1990. upisao je i postdiplomski studij, ali ga je zbog ratnih zbivanja morao prekinuti. 

U ratu je bio član derventske 103. brigade HVO-a, a nakon rata radio je u nekim tijelima državne uprave u Hrvatskoj. Od godine 2007. obavlja samostalnu odvjetničku djelatnost, najprije u zajedničkom uredu, a potom u zadnje četiri godine u samostalnom uredu u Derventi. Sudionik je obnavljanja podružnice Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Derventi i njezin prvi predsjednik.

Službu predsjednika općinskog vijeća Derventa g. Barišić će vršiti kroz iduće četiri godine, a u vijeću će biti član hrvatskog kluba vijećnika, koji sačinjavaju još dva vijećnika iz stranke HSS-NHI, g. Marinko Nikolaš i g. Ilija Ravlić, dok jedini vijećnik iz stranke HDZ-BiH, g. Zlatko Tolić nije htio ući u hrvatski klub, a pri glasovanju bio je uzdržan.

Feniks.info   
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više