Napredak

Vijesti

31 svibnja 2015

HKD NAPREDAK: Sjednica središnje uprave

Zasjedanje - mala.jpg


U subotu, 30. svibnja održana je 15. sjednica središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Ovaj put susret je upriličen u gostima kod Napretkove podružnice u Konjicu. Na zasjedanju u dvorani hotela Konjic u turističkom centru Garden City pored Neretve okupila se većina članova uprave na čelu s predsjednikom društva prof. dr. Franjom Topićem. 

Na početku sjednice središnjoj upravi su ukratko rad i život konjičke podružnice predstavili predsjednica gđa Antonela Blažević i član uprave te ujedno predsjednik Općinskog vijeća Konjic g. Ivica Karlović. Na dijelu sjednice bilo je prisutno i nekoliko drugih članova podružnice, kojima su se potom pojedinačno predstavili članovi središnje uprave. 

Uprava je na sjednici razmatrala aktualna pitanja vezana za pripravu papina dolaska u Sarajevo i Napretkovo sudjelovanje u tome, zatim o aktivnostima na stabiliziranju stanja na Napretkovoj radio postaji Vrhbosna, u Napretkovu domu na Trebeviću i privođenju kraju novog načina korištenja prostora restorana Imperijal u središnjoj zgradi Napretka u Sarajevu. Doneseno je nekoliko odluka o simboličnoj pomoći nekim podružnicama te saslušana informacija o oživljavanju podružnica u Tesliću, Beogradu i Kotoru. 

Susret je završio objedom u ugodnom ambijentu terase hotela Konjic, gdje su se članovima središnje uprave ponovno pridružili članovi konjičke, ali i jablaničke podružnice HKD Napredak te župnik župe Konjic  fra  Stipan Klarić.

Franjo - veća.jpg
Prof. Topić i predstavnici konjičke podružnice Antonela Blažević i Ivica Karlović

Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više