Napredak

Vijesti

23 rujna 2019

MEĐUNARODNI DAN MIRA: U Napretkovu Domu održana manifestacija „Naše različitosti – naše bogatstvo“

1.jpg


U povodu Međunarodnog dana mira, koji se slavi 21. rujna, u subotu je u organizaciji RVI općine Derventa u Napretkovu domu u Derventi održana manifestacija „Naše različitosti – naše bogatstvo“. Nastupili su pjevački kor „Mozaik“ iz Dervente i folklorne skupine “Mladost“ iz Kotorska, „Fra Ivo Šimić“ iz Novog sela kod Odžaka i „Motajički vuk“ iz Srpca. 

Manifestacija se svake godine održava u okviru projekta „Pro budućnost“, koji potpomažu USAID, američki Caritas CRS, Caritas BiH, institut za razvoj mladih KULT, Forum građana Tuzla, Helsinški parlament građana Banja Luka i Nansen dijalog centar Mostar. Manifestaciju u Derventi financijski je podržala i općina Derventa. 

Narodnom pjesmom i igrom i lijepim zborskim pjesmama „Mozaika“ publika je bila doista obogaćena i oraspoložena, a voditeljica programa i predsjednica udruge RVI Derventa gđa Mara Milanković podijelila je prigodne plakate zahvale svima koji su pridonijeli da se ovaj program realizira. 

Na koncu je u dvorani Napretkova doma u prizemlju poslužena prigodna zakuska koju su omogućili donatori. Prisutne je u ime HKD Napredak Derventa pozdravila tajnica Napretka gđa. Danijela Zirdum.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više