Napredak

Vijesti

23 prosinca 2019

Manifestacija dobojskog Napretka „Božiću u susret“

Nalovna mala.jpg

Skromna ali lijepa manifestacija „Božiću u susret“ održana je u subotu, 21. prosinca u Doboju u organizaciji dobojske podružnice HKD Napredak. Bila je to prva priredba dobojske podružnice nakon nedavne obnove rada. Program je održan u župnoj crkvi Srca Isusova i u Hrvatskom domu „Petar Ajvazović“ a pomogle su ga izvesti susjedne podružnice Napretka iz Usore, Tešnja, Dervente i Žepča, na čemu je, pozdravljajući prisutne goste, zahvalio novi predsjednik dobojskog Napretka i dobojski župnik vlč. Josip Jelić. 

Program u crkvi bio je sazdan od pjesme, poezije i razmišljanja o Božiću. Ženski pjevački oktet Napretkovih podružnica iz Usore i Tešnja predivno je i profesionalno otpjevao nekoliko božićnih pjesama i popularnu pjesmu „Zemljo moja“. Pjesnici iz Usore Franjo Bratić i Ivica Budulica-Strikan recitirali su tekstove božićne poezije poznatih hrvatskih pjesnika, a predsjednik derventske podružnice Napretka fra Mirko Filipović govorio je o Božiću u kulturi i tradiciji i o životnoj poruci Božića. 

Nakon programa u crkvi, stotinjak gostiju, među kojima je bio i načelnik općine Doboj g. Boris Jerinić, okupilo se u prostorijama Hrvatskog doma, gdje ih je čekala izložba slika koju su postavili članovi Društva likovnih umjetnika „Mrlja“ iz Žepča i slikarica Marija Zetajić, članica dobojskog Napretka. Pozdrav i dobre želje podružnici u ime središnje uprave HKD Napredak i predsjednika g. Nikole Čiče prenio je tom prigodom g. Franjo Bratić, član središnje uprave.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više