Napredak

Vijesti

15 studenog 2015

NAPRETKOV DOM: Veliki finiš radova

mala.jpg
Radovi na fasadi na Napretkovu Domu u Derventi privode se kraju. Nakon zastoja i nekih nesporazuma oko realiziranja onakva projekta fasade kakav je arhitektica zamislila, ovih dana se intenzivno radi na postavljnju predviđenih ornamenata i bojanju predviđenim bojama. Nadati se da će polovicom tjedna koji slijedi sve skele sa zgrade biti skinute, a preostat će samo radovi na podrumskom dijelu zgrade koji se mogu izvoditi i bez skela. 

Istodobno s privođenjem kraju radova na fasadi, unutar zgrade traju intenzivni radovi. Sve prostorije su okrečene, postavljena je sva rasvjeta, opločavanje toaleta na katu u završnoj je fazi, a u svim prostorijama već je postavljen laminat. Kamen za popločavanje hodnika i stubišta čeka već složen u zgradi na početak radova, a u subotu ujutro stigla je i pošiljka podnih pločica za dvije dvorane u podrumu zgrade. Već naručena nutarnja stolarija je u izradi i očekivati je da će ovoga tjedna stići i biti postavljena prva sobna vrata. 

Riječ je, očito, o finišu radova koji ulijeva nadu da će do sredine prosinca Dom moći biti useljen.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više