Napredak

Vijesti

24 ožujka 2019

Na susretu s hrvatskom predsjednicom

DSC_55141-e1553365667210 (1).jpgNa poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u subotu su susretu Otvorenih vrata za Hrvate Bosne i Hercegovine u njezinu uredu u Zagrebu nazočile tajnica HKD Napredak Derventa Danijela Zirdum i Lucija Panić, članica nadzornog odbora udruge.   

To je stalna godišnja manifestacija predsjednice Grabar Kitarović, a ove godine prvi put pozivnicu na susret dobilo je Hrvatsko kulturno društvo Napredak Derventa, koje je prošle godine u Napretkovu domu u Derventi nakratko ugostilo predsjednicu u okviru njezina puta po Bosni i Hercegovini.   

U kulturno-umjetničkom programu susreta sudjelovale su učenice Osnovne škole fra Stipana Vrljića iz Sovića, članice i članovi KUD-a Koraćanski dukati iz Koraća kod Dervente, skupina bogoslova Franjevačke teologije iz Sarajeva i limena glazba iz Nove Bile.   

Svoj pozdravni govor predsjednica je, uz pregršt dobrih želja i uvjeravanja koje je lijepo čuti a teško u stvarnosti doživjeti, zaključila riječima: 

 „Moramo razviti strukture i mehanizme povezivanja ljudi koji će nam omogućiti da sve nacionalne resurse u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu diljem svijeta stavimo u funkciju demografske obnove i opstojnosti u našim domovinama, jačanja našeg gospodarstva te političke i kulturne afirmacije u svijetu. To je cilj moje politike: hrvatsko zajedništvo i snažna Hrvatska, koja će i vama biti siguran oslonac, a susjedima dobar susjed“, zaključila je Predsjednica Republike.
55576258_591783384624707_7814023388195717120_n.jpg
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više