Napredak

Vijesti

14 veljače 2020

POKLADNO DRUŽENJE U NAPRETKOVU DOMU

Pokladni plakat 2020 - manja.jpgHrvatsko kulturno društvo Napredak Derventa, koje je osnovano točno prije 100 godina i ove godine u 10. mjesecu obilježit će tu značajnu obljetnicu, obnovilo je svoj rad godine 2008. i od tada okuplja hrvatske povratnike u Derventsku općinu i druge građane onako kako može i uspijeva.
    
Tijekom godine redovito organizira nekoliko priredbi i manifestacija u Napretkovu domu, koji je uz pomoć donatora uspješno obnovljen. Među njima najposjećenija je pokladna priredba koju svake godine organiziramo točno na pokladni dan i na kojoj se okupi, za naše prilike, velik broj posjetitelja. 

Na programu je uvijek tamburaški sastav sa starogradskim, zabavnim i drugim pjesmama i etno glazbenici s violinom i šargijom, a goste počastimo pićem, nekakvom zakuskom i krofnama.   

Ni od koga ništa ne naplaćujemo, nego tražimo sponzore koji imaju razumijevanja i široko srce za potporu ovakvim i sličnim kulturno-zabavnim projektima koji okupljaju, opuštaju i zbližuju ljude.   
 
Molim zato i Vas da, ako ikako možete, budete sponzor naše pokladne priredbe, a Vaše ime ili ime Vaše firme rado ćemo objaviti gostima i na našoj Internet stranici.  
 
Unaprijed iskreno zahvaljujemo!
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više