Napredak

Vijesti

01 prosinca 2014

POSJET PREDSJEDNIKA: Prof. dr. Franjo Topić već treći put u Domu

DSC_0086.jpgDanas je po treći put u malo vremena Napretkov Hrvatski dom u obnovi posjetio predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić. Prolazeći poslovno prema Slavonskom Brodu i Zagrebu nije propustio priliku da barem nakratko navrati i vidi kako se radi i dokle su došli poslovi obnove Doma. 

Ne samo zbog toga što je u mladim danima bio kapelan derventske župe, nego i zbog iskrene radosti da Napredak, kojemu stoji na čelu, može i u Derventi obnavljati zgradu koju je nakad imao pa mu je bila oduzeta, prof. Topić je od početka bio istniski zauzet za to da derventska podružnica nastoji da se Dom dobije na raspolaganje i obnovi, a ne da vječito stoji ruševan i izvan upotrebe. 

Tamo gdje je mogao i trebao nazvati i lobirati učinio je to mnogo puta, a svako malo se javio mailom da priupita kako idu nastojanja i koje su nove informacije. 

Napredak je na sličan način kao i u Derventi na raspolaganje dobio čitav niz svojih zgrada, ali ima njih  još koje nisu vraćene pravom vlasniku i to ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u Hrvatskoj.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više