Napredak

Vijesti

11 prosinca 2015

RADOSTAN DAN: Sutra useljenje u Dom!

12313998_1030912033597966_1920649222707395786_n.jpgSutra će doista biti radostan dan za sve one koji s pozornošću prate akciju obnove Doma kulture/Napretkova doma u Derventi. Radovi su, naime, pri samome kraju, ali ne svi, naravno, nego oni koji dopuštaju da se već počne koristiti onaj dio Doma  u kojem su uredi i male dvorane, a to je lijeva strana zgrade u prizemlju i na katu i cijelo potkrovlje. 

Prvi će u zgradu useliti tko drugi nego domaćini: HKD Napredak Derventa. Njihov ured i ured Udruge Feniks, koja je kolektivni član Napretka, već su izabrani i označeni i sutra će se početi prenositi namještaj iz iznajmljene prostorije u Ulici prvoga maja. 

Premda će još biti sitnih radova na detaljima i u tom dijelu zgrade, a intenzivni radovi u prizemlju tek sada započinju, dobro je da zgrada počne funkcionirati, da u njoj netko stalno ima, jer je to i bila svrha obnove. 

Time će se ujedno do kraja ispoštovati pogodba iz ugovora, u kojoj je naznačeno da će se zgrada obnoviti u roku od dvije godine. Već je, naime, u općinu predana dokumentacija potrebna za tehnički prijem zgrade i nadležna komisija može, kad o tome odluči, doći na pregled obnovljenog prostora. 

Prvi poslovi koji čekaju HKD Napredak Derventa nakon useljenja, jesu nova briga i nastojanje da se velika dvorana Doma uredi na primjeren način da se u njoj mogu održavati kulturne priredbe i različiti skupovi. Zasad je dvorana samo okrečena, a projekt potpunog uređenja tek treba napraviti i nabaviti sredstva za realizaciju toga projekta. 
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više