Napredak

Vijesti

01 lipnja 2015

RADOVI NA DOMU: Izabran oblik i boja fasade

Bocna fasada 2 mala.jpg


Na sastanku održanom u petak u uredu podružnice vodstvo HKD Napredak Derventa donijelo je odluku o izboru oblika i nijansi boja fasade na Napretkovu domu. 

Prije nekoliko mjeseci uspostavljen je kontakt s arhitekticom Aleksandrom Poloni koja je, osim redovitog profesionalnog posla, angažirana i u komisiji za očivanje spomenika kulture i dogovoreno je da će ona sa svojim suradnicima ponuditi oblik fasade prikladan stilu i vremenu gradnje Napretkova doma.   

Iz projektantskog ureda stigao je nedavno prijedlog oblikovanja fasade kojim bi se istodobno pokušali ujednačiti i svi stilovi i načini kasnijih dogradnji na zgradi. Prijedlog nijansiranja boja fasade stigao je u dvije verzije, a obje su prikladne zgradama perioda projektiranja i izgradnje derventskoga Doma, kao i slavnom arhitektu Karlu Paržiku, koji je izradio osnovni nacrt. 

Uprava podružnice se na koncu odlučila za verziju nijansi boja kakve se mogu vidjeti na fasadi zgrade Nuncijature u Sarajevu. 

Isti arhitektonski ured predložit će i nacrt portalnih vrata na Domu i način uređenja prostora pred ulazom u zgradu.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više