Napredak

Vijesti

08 listopada 2015

RADOVI NA DOMU: Postavljena ulazna vrata

Vijesti - mala.jpg


Danas je tvrtka Dženemi d.o.o. iz Sarajeva dopremila i postavila glavna ulazna vrata na dvorani Napretkova Doma u Derventi. Radnici su cijeli dan uglavljivali konstrukciju vrata, koja su izgrađena u kombinaciji kovanog metala i stakla, a projektirala ih je specijalano za Dom arhtiektica Alaksandra Poloni. 

I ona je danas bila u Derventi zbog nadgledanja procesa postavljanja vrata, ali i zbog konačnog dogovora s vodstvom derventske podružnice Napretka o arhitektonskom prijedlogu uređenja pristupnog prostora pred ulazom u Dom, o kome će Napredak, čim dobije prijedlog arhitektice, razgovarati s upravom grada. 

Premda još, zbog kišnih dana, fasada na zgradi nije dogotovljena, vrata i na sadašnjoj zidnoj podlozi zgrade izgledaju impozantno i svečano te će, sasvim je jasno, zgradi davati ton ozbiljnosti i dostojanstenosti. 

Radovi u Domu također idu dalje. Ovih dana je započelo krečenje prostorija gornjega kata, a uskoro će – postoji čvrsta nada – moći biti naručena nutarnja stolarija i započeto postavaljanje podova.
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više