Napredak

Vijesti

30 kolovoza 2016

SARAJEVO: Pomoć HKD-a Napredak stradalima u potresu

U-potresu-u-Italiji-najmanje-120-poginulih-tisuce-ljudi-ostalo-bez-krova-nad-glavom_ca_large.jpg

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Sarajeva uplatila je, kako javlja agencija FENA, iznos od 10.000 KM na račun Pokreta kršćanskih radnika u Italiji (Movimento Cristiano Lavoratori) da ih proslijedi najpotrebnijim stradalnicima u potresu koji je nedavno pogodio gradove središnje Italije. 

Pokret kršćanskih radnika (MCL) stalni je partner HKD Napredak i do sada je veliku pomoć posredovao za potrebite u Bosni i Hercegovini i za pomoć Napretkovim projektima.

Predsjednik HKD-a Napredak Franjo Topić izrazio je sućut veleposlaniku Italije u BiH Ruggeru Corriasu te predsjedniku MCL-a Carlu Costalliu te ovom gestom izrazio zahvalnost MCL-u za pomoć Napretku i građanima BiH, posebice tijekom rata.

Topić je također pozvao sve Napretkove podružnice i članove društva, kao i sve druge koji su u mogućnosti, da upute pomoć prijateljskom narodu Italije, zemlje koja je tijekom ratnih godina pomagala svim građanima BiH, a nakon rata sve do danas sudjelovala u brojnim projektima obnove u našoj zemlji.

Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više