Napredak

Vijesti

07 lipnja 2018

STRUČNO PREDAVANJE: Hrvatska narodna nošnja derventskoga kraja

Etnologinja mg. Marica Popić Filipović
5a7199f8-7c3c-436b-a689-3e0c0a0a0a7e-marica-filipovic-zemaljski-muzej-bih-2018-3-previewOrg.jpg


U četvrtak, 21. lipnja u 19 sati Hrvatsko kulturno društvo Napredak Derventa u Napretkovu Domu u Derventi organizira stručno predavanje o Kultuno-povijesnom nasljeđu Hrvata s područja općine Derventa s posebnim naglaskom na hrvatsku narodnu nošnju derventskoga kraja. Predavanje će u okviru Napretkova projekta Formiranje prve postavke zavičajne zbirke  Hrvata općine Derventa održati kustosica Zemaljskog muzeja iz Sarajeva etnologinja Marica Popić-Filipović.   

Gospođa Filipović, stručnjakinja za povijest platna, rođena je u Božincima, općina Derventa i prije rata bila je kustosica Zavičanjog muzeja u Derventi. Magistrirala je u Zagrebu, a trenutno je zamjenica direktora Zemaljskog muzeja u Sarajevu, najeminentnije muzejske kuće u Bosni i Hercegovini.

Projekt Formiranje prve postavke zavičajne zbirke  Hrvata općine Derventa implementira se donacijom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. 
zemaljski_muzej_sarajevo_29.jpg
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više