Napredak

Vijesti

05 srpnja 2015

TREBEVIĆ: Šesnaesta sjednica središnje uprave

Mala 1.jpg

U Sarajevu je jučer održana redovita sjednica središnje uprave HKD Napredak pod predsjedanjem predsjednika društva prof. Franje Topića. Sjednica je održana u prostorijama Napretkova doma na Trebeviću, a tema su joj bila tekuća pitanja i događaji u središnjici i podružnicama. 

Nakon prihvaćanja izviješća s protekle sjednice, kratko se porazgovorilo o posjetu pape Franje Sarajevu, u kojem je Napredak sudjelovao u nekoliko elemenata, među kojima je najupadljivija bila organizacija djece i odraslih u narodnim nošnjama koji su papu dočekali u sarajevskoj zračnoj luci. Cijeli svijet je gledao kako se papa – mimo protokola – rukuje sa svakim od njih ponaosob i kako u svom stilu veselo sluša kad mu oni čak nešto i zapjevaju. 

Nakon kratkog komentara o izvršenju odluka s prošle sjednice, dugo se razgovaralo o sudbini Napretkove radiopostaje Vrhbosna. Nakon dugogodišnje krize s upravljanjem i nekoliko pokušaja rješavanja, na sjednici je prevladalo mišljenje da bi postaju jednostavno trebalo prodati ponuđaču koji se dan prije sjednice javio s namjerom da preko te postaje, uz ostale djelatnosti svoga poduzetništva, uđe i u posao s medijima. 

Drugi problem rješavan duže i ozbiljnije na sjednici jest problem upravljanja Napretkovim domom u kojem je sjednica držana. Ni tu nije bilo sreće s upraviteljima, te je na sjednici saslušan kratki program reorganizacije posla i novog pozicioniranja djelatnosti Doma, koji je izložila gospođa Katica Vranjković, doskorašnja direktorica Diners Cluba BiH, inače članica Nadzornog odbora HKD Napredak. Na sjednici je odlučeno da se upravo njoj povjeri dalje upravljanje Domom. 

Budući da je aktualni tajnik središnjice g. Vedran Koturić od prošle godine, kada je imenovan na tu dužnost, uspio magistrirati pravo a ovih dana dobio stipendiju za pripremu doktorata te mora ići na dalji studij, dano je ovlaštenje predsjedniku Društva i užim suradnicima da nađu novu osobu za tu važnu službu. 

Među kratkim izviješćima o stanju u podružnicama, treba izdvojiti ono o utemeljiteljskoj skupštini podružnice HKD Napredak u Kotoru. 
Objavio: NIS

Galerija slika

Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više