Napredak

Vijesti

28 rujna 2015

U LJUBUŠKOM: Održana sjednica središnje uprave

image.jpgU subotu, 26. rujna 2015. godine u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana je XVII. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak. 

Na samom početku nazočne članove Središnje uprave prigodnim govorom pozdravili su načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić i dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević, koji je ujedno i dopredsjednik ljubuške podružnice, te predsjednica podružnice Ivana Barišić. Sjednicu Središnje uprave vodio je predsjednik Društva mons. Franjo Topić, koji je načelniku Općine uručio i prigodni dar, sliku pape Franje. 

Na sjednici su se analizirali rezultati prošlotjedne dvodnevne Konferencije mladih koja se održala u Katoličkom školskom centru u Sarajevu, a u sklopu koje se obilježila i 25 obljetnica obnove ovoga Društva. Uz 180 mladih sudionika Konferencije, svoj obol dali su i mladi iz Hercegovine, njih pedeset, a njihovo učešće i organizaciju omogućila je podružnica Ljubuški. 

Na dnevnom redu sjednice našla su se također Napretkova gospodarska društva, a govorilo se i o radovima na obnovi Hrvatskog doma kralj Tomislav u Zenici.  Članovi Središnje uprave informirani su o aktivnostima planiranim za božićni program te o protekloj, uspješno realiziranoj, 17. Ljetnoj akademiji u Beču. 

Glavna podružnica u Beču krajem listopada organizira proslavu dvadesete obljetnice osnivanja, kojoj će uz mnogobrojne goste nazočiti i većina članova Središnje uprave.
Objavio: NIS
Komentari

Želiš komentirati ovaj članak?

Pošalji

Komentari

Popis darovatelja

Pridružite se akciji obnove zgrade Doma kulture u Derventi, koja je prije drugog svjetskog rata bila zgrada Napretkova Hrvatskog doma. Animirajte i...

Saznaj više